Jakie wyposażenie znajduje się w pawilonach gastronomicznych?
Prowadzenie punktu gastronomicznego, przytulnej kawiarni, cukierni specjalizującej się w przygotowywaniu tortów w przypadku pawilonów z płyty warstwowej jest praktycznie na wyciągnięcie ręki. Pawilony, o których mówimy, nie tylko są estetycznie wykonane a ich montaż i późniejsza eksploatacja kosztuje niewiele. Dziś postaramy się przybliżyć Wam, czym są nowoczesne modułowe pawilony gastronomiczne wykonane z płyty warstwowej?
Czym jest budownictwo modułowe?
Nowoczesne budownictwo usługowe to z pewnością budownictwo modułowe z płyt warstwowych. Nasze pawilony gastronomiczne gwarantują nie tylko szybką budowę obiektu usługowego, ale również szerokie możliwości aranżacyjne. Decydując się na zakup pawilonu modułowego, masz pełną kontrolę nad powstałym obiektem. Wybierając pawilon z płyty, nie trzeba martwić się o pozwolenia budowlane, wystarczy, że nie będą one przekraczały 35 m2. Prowadząc punkt gastronomiczny w pawilonach modułowych, nie przejmujesz się kosztami najmu, gdyż pawilon jest całkowicie twoją własnością. Modułowa konstrukcja sprawia, że w każdym momencie prowadzonej działalności możesz rozbudować czy też zmienić założenia konstrukcyjne obiektu. Stawiane przez nas budynki z płyt warstwowych są gotowe do użytku praktycznie z dnia na dzień. Lekka konstrukcja sprawia, że łatwo je przetransportować pod wskazany adres, gdzie zadbamy o podłączenie wszelkich niezbędnych instalacji, czy to instalacji elektrycznej, czy pełnego zaplecza sanitarnego, higienicznego i socjalnego. Jest to zatem nic innego jak budowa pawilonu handlowego pod klucz. Z nami z łatwością stworzysz swój wymarzony bar, restaurację, piekarnię czy wspomnianą kawiarnię, która będzie miała nowoczesny wygląd, a koszty jej utrzymania będą kształtowały się na naprawdę atrakcyjnym poziomie.
Pawilony modułowe dostępne cały rok
Pawilony gastronomiczne z płyty warstwowej spełniają najsurowsze wymogi, jeśli chodzi o współczynnik przenikania ciepła czy też izolację akustyczną. Mogą być stawiane na płycie betonowej bądź fundamencie, jak również na konstrukcji stalowej, co sprawia, że stwierdzenie, że można je postawić wszędzie, nie jest tylko tanim chwytem marketingowym, a prawdą samą w sobie.
Jakie wyposażenie mogą mieć pawilony gastronomiczne?
Pawilony gastronomiczne, które budujemy z nowoczesnych płyt warstwowych, często powstają w wersji pod klucz. Oznacza to, że nie tylko postawimy samą konstrukcję, ale także dobierzemy odpowiedni rodzaj stolarki otworowej. Pawilon tak jak wspominaliśmy w wersji pod klucz będzie podłączony do sieci elektrycznej oraz wodno-kanalizacyjnej, natomiast zaplecze higieniczne stawianych pawilonów wyposażone jest w niezbędny biały montaż. W przypadku obiektów całorocznych istnieje możliwość montażu ogrzewania podłogowego, a w przypadku restauracji po uzgodnieniu z klientem szczegółów zajmiemy się adaptacją zaplecza gastronomicznego. Od momentu przyjęcia zlecenia, prac projektowych zawsze dokładamy starań, aby możliwie jak najlepiej spełnić oczekiwania naszych klientów. Jeśli marzysz o własnym biznesie w branży gastronomicznej, my pomożemy spełnić ci je w mgnieniu oka.